Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Badania historii ludzi sceny  (Przeczytany 1959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nitro__

• Gość
Badania historii ludzi sceny
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Stycznia 2009, 17:35 »

Cytat:
Po jakims czasie trafilem tutaj. To, ze sa ludzie tacy jak Wy, ktorzy pomimo ogromnego skoku technologicznego, nadal kochaja starego komcia i nie pozwalaja mu umrzec, zasluguje na najwyzszy podziw. Niskie uklony i podziekowania za to, ze moge (juz niestety wylacznie jako widz) ogladac najnowsze produkcje, czy czytac o kolejnych organizowanych Parties. Jesli kiedykolwiek uda mi sie jeszcze przyjechac na ktores z nich, nie mowiac juz o spotkaniu dawnych kolegow, bedzie to piekny dzien.

Znalazla sie nawet nowa twarz na scenie tj. Ja \"Wink\" Goraco polecam nie byc biernym widzem, aktywnosc dopiero pozwala poczuc kopa sceny..
Z CSDB mam info, ze byles koderem, wejdz sobie na
http://codebase64.org
sciagnij te paczke
http://noname.c64.org/csdb/release/download.php?id=5755
pobaw sie dostepnymi na rynku wypasionymi narzedziami do developerki i rozwaz powrot do zawodu \"Smile\"
P.S. Najblizsze party C64 only odbedzie sie w wakacje, za dlugo? Zostaja party zagraniczne.

pmc__

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Stycznia 2009, 19:04 »
Przygotuje te pytania w ciagu najblizszych kilku godzin i wrzuce je tutaj najpozniej do piatku. Ewentualnie skorzystam z jakiegos systemu ankietowego i podam Wam linka.

Co do powrotu do zawodu to watpie, zbyt malo czasu, poza tym niewiele juz pamietam z zakresu kodowania c-64. Ale na party chetnie bym sie wybral jesli termin i miejsce zagraja z moimi wolnymi dniami. A gdzie i kiedyto party ?

Ok, zabieram sie do pisania pytan.

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Stycznia 2009, 19:33 »

Cytat:

Co do powrotu do zawodu to watpie, zbyt malo czasu

Nie, zebym krytykowal, czy cos, ale duzo osob ma taka wymowke, sprobuj, a dopiero potem mow, ze nie dajesz rady \"Wink\"

Cytat:
poza tym niewiele juz pamietam z zakresu kodowania c-64.

Patrz linki w poprzednim poscie, sa takze fora na csdb, gdzie z checia odpowiadaja na pytania poczatkujacych koderow - to nie sa stare czasy rywalizacji, kiedy chyba tylko koder mogl liczyc sam na siebie.

Cytat:
Ale na party chetnie bym sie wybral jesli termin i miejsce zagraja z moimi wolnymi dniami. A gdzie i kiedyto party ?

http://silesiaparty.pl/

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Stycznia 2009, 20:45 »

Nitro napisal:
to nie sa stare czasy rywalizacji, kiedy chyba tylko koder mogl liczyc sam na siebie.

koder zawsze mogl cos wyrypac od innych  \"Very
A tak powaznie to czasem efekty (przynajmniej u mnie) powstawaly przez przypadek np. w demie Sensation/Lepsi De \"elastic torus\" i \"inside tunnel\" (nazwy efektow pisze z glowy) powstaly gdy zle napisalem procedure do \"torusa\" i \"tunelu\". A poniewaz niezle wygladaly to zostaly \"Smile\"

pmc__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Stycznia 2009, 20:59 »
W moim przypadku akurat nie jest to wymowka, bo chetnie bym cos podlubal przy kodzie, ale nieustanny brak czasu nie daje mi szans. Niestety zbyt wiele mam obecnie zajec. Tak jak pisalem, na party chetnie bym skoczyl i wypil jakies piwko z Wami. Czy w 2009 tez bedzie Silesia ? Pod tamtym linkiem widzialem tylko party w 2008 roku.

Ok, ankieta zrobiona. Wybaczcie, ze skorzystalem z gotowego systemu ankiet, ale tak bylo najszybciej i dla mnie najwygodniej. Ankieta jest ukryta, wiec nie widza jej pozostali uzytkownicy witryny ankietka.pl. Dostepna tylko poprzez ponizszy link:

http://www.ankietka.pl/survey/show/id/19440/demoscena-c-64.html

Z gory wielkie dzieki za poswiecenie odrobiny czasu i podeslanie linka do znajomych scenowiczow, ktorzy nie zagladaja tu czesto.

Pozdrawiam !

leming__

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Stycznia 2009, 21:44 »
Jest takie chujowo brzmiace stwierdzenie: chciec to moc. mi ostatnio koledzy z grupy dokopali do dupy, pojechalem na jedno party i na drugie i zaczalem sie znowu troche bawic. zajebiscie jest. mam nawet ochote z kims poswappowac jak za starych dobrych czasow. Tez niemam czasu wogole na nic. wracam zjebany z roboty o 19tej, i cale zycie na glowie ale jednak cos tam sobie dzialam \"Smile\" z tym brakiem czasu to wiesz takie gadanie \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Stycznia 2009, 21:50 »
zgadza sie, ja tez mialem problem z powrotem do dlubania... ale jakos wyszlo \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Stycznia 2009, 22:05 »
ok, wypelnilem.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Stycznia 2009, 23:19 »

pmc napisal:
Czy w 2009 tez bedzie Silesia ? Pod tamtym linkiem widzialem tylko party w 2008 roku.

party bylo tez w 2007.

przyznaje natomiast ze do tej pory nie zostalo jeszcze nic poczynione odnosnie organizacji imprezy w tym roku. wstepnie moge jedynie powiedziec ze miesiace ku ktorym sie sklaniam jesli do SP3 dojdzie to wrzesien badz maj (ewentualnie lipiec, ale wiem ze wiekszosc z Was nie chce aby bylo to w srodku wakacji). Chcialbym rowniez zeby impreza ta odbyla sie w tym samym miejscu co w 2008 roku, ale ...  \"Wink\" pewne uklady sie pozmienialy. pozyjemy , zobaczymy.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

leming__

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Stycznia 2009, 12:42 »
nie pitol raf, organizuj. masz pol roku. jak nie bedzie party to o czym bede pisac raporty do magazynow? \"Smile\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Stycznia 2009, 08:03 »
ja tam moze \"rasowym\" scenowcem, nigdy nie bylem, ale ankiete tez wypelnilem  \"Cool\"

Stg__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Stycznia 2009, 14:20 »
Wypelnilem, czy beda nagrody ?  \"Wink\"

pozdrawiam
Stg/Albion Crew

pmc__

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Stycznia 2009, 15:33 »
Dzieki, jak na razie 11 osob poswiecilo swoj cenny czas na ankiete. Jak na pierwsza dobe to calkiem niezle. Poczekam jeszcze kilka dni i w polowie przyszlego tygodnia opracuje wyniki. Podam je na forum zgodnie z prosba niektorych osob, ktore wypelnily ankiety.

Nie bylo tego w planie ale podam tez chyba najciekawsze komentarze do ankiety (ostatnie pytanie) bo niektore sa odjechane \"Wink\" Oczywiscie wszystko anonimowo.

Co do nagrody to stawiam browara na najblizszym party !

Ok podaje jeszcze raz linka do ankiety i prosze kolejne osoby o udzial \"Smile\"

http://www.ankietka.pl/survey/show/id/19440/demoscena-c-64.html

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Stycznia 2009, 20:08 »
nastepny ktory wypelnil ankiete ! pozdrawiam

booker__

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Stycznia 2009, 22:07 »
pmc, a dalbys jawne wyniki ankiety? \"Cool\"