Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: +60 Kb ram  (Przeczytany 1305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jacek31

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Marca 2010, 13:05 »
No tak masz racje, jest odwrotnie, troche sie juz pogubilem w tych wszystkich nowych wywodach na forum. \"Shocked\"  Ogolnie ja pasuje, od samego gadania jeszcze nikt nic nie zrobil, a ja przez to zostalem z moim pomyslem w miejscu \"Confused\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
+60 Kb ram
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Marca 2010, 13:13 »
no mnie to nie przeszkadza bo i tak pisze teraz w vhdl geoactiona. W kazdym razie da sie podlaczyc pamieci z odswiezaniem 2ms 9-bit, testowalismy to w latach 90\'tych.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Jacek31

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Marca 2010, 13:23 »
Ach w latach 90\'tych to ja marzylem o moim pierwszym PC. Dobrze wiedziec ze z GEO-Actionem prace ida do przodu.
A tak na marginesie biorac pod uwaga twoje doswiadczenie w budowaniu tego i owego do C64, jak sie nazywaja zlacza ktore pasuja do User Port, oraz te zlacze ktore jest na Exp.port, ewentualnie gdzie to mozna kupic ? Bo szukam tego od dluzszego czasu i jakos znalezc nie moge.

Uriel75

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Marca 2010, 20:44 »

kisiel napisal:
no mnie to nie przeszkadza bo i tak pisze teraz w vhdl geoactiona. W kazdym razie da sie podlaczyc pamieci z odswiezaniem 2ms 9-bit, testowalismy to w latach 90\'tych.

I o to mi chodzilo wiec wykonam probne eksperymenty z tym modulem. Najwyzej sie nie uda, niewiele ryzykuje przeciez.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
+60 Kb ram
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Marca 2010, 21:21 »
jak tylko podlaczyc to nie musisz, nie uda sie.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Uriel75

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Marca 2010, 22:05 »
Ty to potrafisz czlowieka pocieszyc... Mimo wszystko pokombinuje, a moze dojde do jakis wnioskow. Zawsze wychodzilem z zalozenia, ze wieksza satysfakcje daje szukanie rozwiazania niz branie gotowego (choc czasami lenistwo mnie zmusza do przeciwnego).

Jacek - przegladalem znajome sklepy internetowe z elektronika i nie widze tych zlacz. Pamietam z dawnych lat, ze zlacza do User Port i Datassette byly polskiej produkcji, rozstaw stykow idealny. Byly to jakies PCB z tymi zlaczami ale z racji tego, ze bylem wtedy malolatem sila rzeczy nie pamietam. Domyslam sie do czego to potrzebujesz... Radze sobie z tym w ten sposob, ze wyjscia z User Port wyciagam na zewnatrz W DB25 ale expansion...? Niestety, karty beda w srodku lutowane \"na zywca\". Szukanie gniazd jest koszmarne. Na TME widzialem podobne ale nie dosc ze 40pin to jeszcze nie ten raster :[

EDIT:
Chyba zeby... Stare mobo z PC - ISA, PCI - moze za pomoca tych zlacz da sie cos wymyslec? Moze nie byloby to najglupsze rozwiazanie...

Zajrzyj tu, ale ceny kosmiczne...
http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=S3317-ND

http://www.tycoelectronics.com/catalog/menu/en/17752?BML=10576,17536,17751

Uriel75

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Marca 2010, 23:58 »

Jacek31 napisal:
Jak sie nazywaja zlacza ktore pasuja do User Port, oraz te zlacze ktore jest na Exp.port, ewentualnie gdzie to mozna kupic ? Bo szukam tego od dluzszego czasu i jakos znalezc nie moge.

http://www.nikomp.com.pl/cgibin/shop?search=commodore

Jacek31

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Marca 2010, 13:15 »
Dzieki, fajna cena, ale to raczej drogi sklep tez go znam, choc akurat tych zlacz tam sie nie spodziewalem.

Jacek31

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Sierpnia 2010, 16:54 »
Korzystajac z chwili wolnego i na rozruch umysl po pewnej przerwie, przerysowalem schemat montazowo-ideowy +60K na schemat ideowy.
Po co ? Ano dorwalem wreszcie programator ktory pozwala programowac GAle i sie zastanawiam czy nie upchnac tego w jednym scalaku.   

60K_plus.JPG
 :Opis:                                                

:Rozmiar: :57.94 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 912 raz(y)

\"60K_plus.JPG\"

suchy

• Gość
+60 Kb ram
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Sierpnia 2010, 06:06 »
No i git! Na drugi raz (nie to zebym sie czepial) uzyj jednak, przed zapisaniem odpowiedzi w temacie, przycisku: PODGLAD i sprawdz czy rozdzielczosc pliku graficznego (jakiegos programu do obrobki grafik chyba uzywasz?) jest na tyle wlasciwa, aby nie rozdymac forum w poziomie (a do wiekszej grafiki daj tylko odnosnik) - pojawienie sie na dole poziomego suwaka jest NIEZWYKLE WQ...AJACE - przynajmniej dla mnie, po prostu utrudnia czytanie postow w temacie!

Pozdr.
suchy
PS Przyklad:

http://c64scene.pl/viewtopic.php?t=441