Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Edge of Disgrace / Booze Design  (Przeczytany 1612 razy)

Izaak Berenbaum__

• Gość
Edge of Disgrace / Booze Design
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Listopada 2008, 20:16 »
moze dopisz przy kazdym z efektow czy impressive wg ciebie czy moze \"to juz bylo\" \"Smile\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Listopada 2008, 20:46 »
Fenek, dzieki za szczegolowy opis, niestety na tyle wypadlem z obiegu, ze trudno mi docenic kunszt techniczny. Tak jak to kiedys zwyklem doceniac \"Smile\", ze jak ogladalem demko Crestu, Avantgarde, part ze scianka, to wymiekalem. Jak Crossbow poknifowal scroll, maskujac poszerzane sprajty grafika (albo na odwrot), przez co litery wygladaly jak pelny hires 320 w X na pelna szerokosc ekranu a pod tym grafika z cegielek 160 w X multicolor, albo party w ktorych uzywal do maskowania ostatniej komorki banku (pattern borderu gornego i dolnego). Za niescislosci w tym opisie przepraszam, jak mowilem - dawno nic nie pisalem \"Smile\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Listopada 2008, 20:52 »
Nie zaprzecze, ze plazmy od strony technicznej sa super, tylko po prostu mi sie niezbyt podobaja, bo:

Cytat:

- 3 kolory

Cytat:

- 3 kolory

Cytat:

- 3 kolory

Plazma wg.mnie przede wszystkim ma byc kolorowa, idealnym przykladem plazmy na C64 jest dla mnie 16\'sto kolorowa multicolor plasma z YKTR II.

fenek__

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Listopada 2008, 20:54 »
Ten opis to nie jest szczegolowy tylko na pierwszy rzut oka, jak znajde ochote na robienie freezerki partow i przegladanie kodu to moze cos jeszcze napisze. Kurde za duzo dem puscili na tym X-ie.
offtop: \"Bez przegladania\" kodu to jednak ja wole \"Amplifire\" taki fxetysz Jackasser+Pernod \"Smile\"

leming__

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Listopada 2008, 11:55 »
o wiele za duzo dem. to amplifire to tez niezle jest choc krociutkie... to intro jak ten obrazek i screen sie kreca na samym poczatku.. wypasior

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Listopada 2008, 00:00 »

leming napisal:
o wiele za duzo dem

ludziom z tego dobrobytu to juz sie w glowach poprzewracalo  \"Wink\"

splatterpunk__

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Grudnia 2008, 13:27 »
Demo mnie powalilo. Ostatnio takiego kicka dostalem chyba kiedy po raz pierwszy zobaczylem \"Opium\". W kazdym razie nie spodziewalem sie ze w tych czasach ktos moze jeszcze stworzyc cos tak odjechanego \"Smile\"
A jesli tak to znaczy ze scena zyje i ma sie swietnie.

Respect 4 Booze Design.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Grudnia 2008, 17:58 »
no coz poprzeczka jest naprawde wysoko teraz, byc moze wynika to z tej posuchy ostatnimi laty.. a byc moze jest to naprawde demo tego tysiac lecia.
Na spotkaniu z atarowcami i amigowcami bylo podkreslane jedno .. tak zlozonego dema dawno nie widzieli i \"jest poprostu ladne\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

pmc__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Grudnia 2008, 18:49 »
Demko piekne, ogladalem do tej pory chyba z 15 razy. Najbardziej podoba mi sie moment kolorowej szachownicy w perspektywie + muzyka w tym wlasnie momencie. Oczywiscie nie chodzi mi o trudnosc w zakodowaniu tego fragmentu tylko o \"to cos\" w danej chwili. Cudo !

CJ Warlock__

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Lutego 2009, 12:05 »
A dzisiaj Remedy przyszla do mnie bo ja zaprosilem zeby zobaczyla jak se posprzatalem i przemeblowalem w mieszkaniu. I od slowa do slowa i przy okazji jej demo puscilem, oczywiscie edge of disgrace w wersji z reakcjami publicznosci (film na pececie). Wszystko pamietala ze sceny (mam na mysli nazwy efektow). Az przyjemnie sie takie dema oglada, szczegolnie, ze to pierwszy taki wyczes od dawna.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Października 2009, 08:52 »
Soreczki za odgrzanie tematu...Demo Boozow jest niesamowite, niestety nie mialem okazji ogladnac go na realc64 (na Silesia 2 monitor dostal zawalu - przezornie na Silesia 3 nie bralem sprzetu)...Moogu podeslal mi linki z jutuba, powalajace! Naprawde state of the art! Jak pewnie kilku z Was wie jestem wielbicielem TECHNIKI a nie czteropolowy...wiec jednak Crossbow rzadzi zawsze, tudziez Clarence z Cadgersow - ale HCL dobija sie do czolowki! Demo jest kewl! A poniewaz zdecydowanie wypadlem z obiego - czy mozecie kochani mi cos technicznego zaproponowac do ogladniecia?

Cheers

Miro

booker__

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Października 2009, 09:50 »

Hornet napisal:
A poniewaz zdecydowanie wypadlem z obiego - czy mozecie kochani mi cos technicznego zaproponowac do ogladniecia?

Cheers

Miro

6 Hornet.

Dema Resource tudziez Resource+The Dreams mnie powalaja.

Takze intra 4k grupy Plush miazdza. Ich  kompilacja powinna byc na Demo Dungeon. Tam tez w zasadzie same slodkosci. \"Wink\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Października 2009, 00:00 »
booze kopie jak zwykle.
jezeli moge sie czepic muzyki, to sie czepiam, dla mnie zdecydowanie przy demach o dlugosci 9 minut winno sie miec albo duzo ciekawych zmian w instrumentarium, albo po prostu dwa zaki (znam jednego zboczenca ktory zrobil dwa zaki do dema ponizej 4 minut, zeby nie bylo zbyt nudno).

z innej beki, jak zwykle nie rozumiem przewijajacych sie zachwytow nad opium \"Smile\"

elban__

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Października 2009, 13:59 »
Nitro - wydziel watek EOD w jednym watku z Opium?

No panie.... \"Wink\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Października 2009, 15:50 »
Ee, nigdzie nie widze watku o Opium...

Cytat:
Soreczki za odgrzanie tematu...Demo Boozow jest niesamowite, niestety nie mialem okazji ogladnac go na realc64 (na Silesia 2 monitor dostal zawalu - przezornie na Silesia 3 nie bralem sprzetu)...Moogu podeslal mi linki z jutuba, powalajace! Naprawde state of the art! Jak pewnie kilku z Was wie jestem wielbicielem TECHNIKI a nie czteropolowy...wiec jednak Crossbow rzadzi zawsze, tudziez Clarence z Cadgersow - ale HCL dobija sie do czolowki! Demo jest kewl! A poniewaz zdecydowanie wypadlem z obiego - czy mozecie kochani mi cos technicznego zaproponowac do ogladniecia?

Youtube? Profanacja, emulatory naprawde nie gryza a jakosc emulacji w dzisiejszych czasach jest idealna, do wyboru VICE, bardziej spasiony:
http://www.viceteam.org/
HOXS, najdokladniejszy
http://www.hoxs64.net/

Co do muzyki, to mi sie podoba, wlasnie jest jednolita i wpasowuje sie w jednolity wyglad dema.