Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wasi ulubieni tworcy muzyki na c64.  (Przeczytany 1694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pajda

• Gość
Wasi ulubieni tworcy muzyki na c64.
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2008, 23:20 »

praiser napisal:
od tego kawalka zaczela sie moja przygoda z muzyka na c64, bo mnie powalil \"Smile\"

http://www.se2a1.net:81/soasc/MOS6581R2/MUSICIANS/S/Shogoon/For_ESM_and_Antia_Party_T01.sid.mp3

1993 rok , ja j**ie

To musial byc zly dzien \"Smile\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Listopada 2008, 17:16 »
Jo,

Ja tam klasycznie \"Smile\"

III-ci obszar platniczy:

- Vibrants (z dodatkowymi punktami dla T.E.Petersen)
- J. Tel
- R. Owehand
- Dane i Linus ostatnimi czasy
- S. Lund

EDIT: No i jeszcze Volker Meitz - harmonie powalaja na kolana.

Lokalnie:

Wizard i Wojciech aka Shogun potem Shogoon \"Smile\"

Randy

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Listopada 2008, 19:18 »

moog napisal:
No i jeszcze Volker Meitz - harmonie powalaja na kolana.

No i oswiecilo mnie!  \"Surprised\" Kilka tygodni temu w Wawie w Fabryce Trzciny wystapil projekt Sonar Kollektiv Orchester, ktorego guru byl wlasnie Volker Meitz. Pomyslalem sobie, skads znam to nazwisko, ale za cholere nie moglem sobie przypomniec  \"Embarassed\" Ekipa dala rewelacyjny koncert, a juz utwor \"Rej\" powalil na kolana cala publike \"Very Ech... Gdybym wtedy wiedzial, ze to P.R.I. siedzi za pianem Rhodes\'a... \"Sad\"

Polecam plytke \"Guaranteed Niceness\"!

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Listopada 2008, 20:40 »
Randy,

Dzieki za hint, z pewnoscia wybadam,

A ja polecam album \"Vertikal\" (album solowy, jezeli mozna tak powiedziec) \"Smile\"

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Listopada 2008, 00:00 »

PRI na keyboardzie.

Rozmiawialem z nim po koncercie, to byl jeden z najlepszych wystepow Sonar Kollektiv Orchester. I bylo mu milo, ze ktos go z c64 pamieta...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Listopada 2008, 21:26 »
U mnie szczyt szczytow jest czytelny i nalezy do ADSR. I jest to znamienne, ze za pierwszym podejsciem ich kolekcja muzyczna nie podobala mi sie w ogole. Dopiero po jakims czasie stala sie wzorcem metra.

Na czubku siedzi wspomniany juz DOS ze swoim kawalkiem \"Da Winner\". Jezeli nie znasz tego kawalka, to nie jestes godzien znajdowac sie w odleglosci mniejszej niz 30km do najblizszego C64 ze sprawnym SIDem. Dodatkowo, Twoja wartosc jest dla mnie mniejsza niz wartosc tlenu, ktory zuzywasz podczas oddychania.

Ciut ponizej pan Cane i \"Crystals\". Odleglosc zmiejszona do 25km, ale i tak zaslugujesz na rytualny wpi##dol na najblizszym party.

Jeszcze kawalek nizej znow Cane i \"DJ-Dancer\". Niby tylko 20km, ale kara dodatkowa jest noszenie przez tydzien za Bimbrem torby z jego monitorem (tym starym!!) oraz ze dwa przeglady dem szwedzkich.

Potem jest dlugo dlugo nic.

Potem wiekszosc soundtracku z \"Wonderland IX\" w wykonaniu Danko. Mozesz nawet siedziec obok C64, ale nie wolno nawiazywac Ci kontaktu wzrokowego. Elban i Prezes dozywotnio przy kazdej okazji szargaja werbalnie dobre imie Twojej matki oraz okolicznosci Twojego poczecia.

Potem znowu dlugo nic.

Kawalek Jeffa z niedokonczonej wersji \"Tower Power\". Wolno dotknac Ci jednego z shiftow. Kara dodatkowa to dwie godziny zamkniecia w pomieszczeniu z najlepszymi demami grupy Panic.

A potem jest jeszcze cala masa dobrych kawalkow, ktore wyzej wymienionym nie sa godne wycierac tylka \"Smile\"

praiser__

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Listopada 2008, 06:54 »
enuff said.....

booker__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Listopada 2008, 00:00 »
Zasilacz na jajach za zdjecie Vibrantsow z gornej polki  \"Cool\"

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Grudnia 2008, 06:57 »
Wacek, to mnie zaskoczyles z ta selekcja.
Myslalem, ze poleca jakies Zyrony, Edy i Kjell N. \"Wink\"

Musze sobie przypomniec te ADSRy, bo tak po tytulach to nie pamietam...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Grudnia 2008, 19:37 »

kotrobot napisal:
Wacek, to mnie zaskoczyles z ta selekcja. Myslalem, ze poleca jakies Zyrony, Edy i Kjell N. \"Wink\"

A bo to tak troche jest, ze metalowcy w domu sluchaja jazzu... \"Smile\"

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Grudnia 2008, 20:38 »
Scenowi kompozytorzy (w kolejnosci alfabetycznej) :

Alien, A-Man, AMJ, Antti Hannula, Arne, Bakewell Dwayne, Blues Muz, Bzyk, Cane, da Blondie, Daf, Deetsay, DOS, Drax, Dr. Voice, Echo, Eclipse, Edwin van Santen, FAME, Fanta, Gangstar, Glenn Rune Gallefoss, Guy Shavitt, Iron Cat, JCH, Jeff, Jeroen Tell, Johannes Bjerregard, KB, Laxity, Link, Mitch & Dane, Odi, Orcan, Peace, Praiser, PRI, PVCF, Red Devil, Reyn Ouwehand, Shogoon, Taki, The Syndrom, Thomas Detert, Tomas Danko, Touldie, Twoflower, Wacek, Xayne, Zardax, Zyron

I.lige zaznaczylem pogrubiona czcionka

elban__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Grudnia 2008, 09:23 »
a ja tam mysle, ze Wacus powinen sobie wszystkie party w demach dogrywac z magnetofonu (i to bez turbo) za pominiecie Jeroena Tela.

Za kare Twoja stacje dyskow rytualnie rozpierdole na nastepnym pierniku. Najpierw bedzie sie nia bawil Palcerek (pusci jakies demo, sprobuje podlaczyc bursta, albo najlepiej wlasnorecznie zrobiony kabel do Star Commandera), potem Prezes po grze w chinczyka przyniesie ja z domku w rejony ogniska, Luke wyladuje na niej frustracje zwiazane z za mala porcja obiadu w barze Tramp, nastepnie wraz z Bimbrem, Pimpkiem i Bartkiem rozegramy nia tradycyjny meczyk w pilke, a na koniec ciec ja dorzuci do ogniska.

I nawet jak bedziesz sie zaklinal, owiniety szalikiem Legia Hooligans, ze Fordy to chujowe samochody, najlepsze wakacje sa w Otwocku, Drum&Bass to ostatnie gowno, kochasz Warszawe, a wszyscy okularnicy to pedaly to takiej zniewagi Ci nie daruje. \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Grudnia 2008, 18:55 »
JT... instytucja wiadomo... ale mimo wszystko podtrzymuje to co napisalem \"Very

Fraktal__

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Grudnia 2008, 16:16 »

SUDi napisal:
Scenowi kompozytorzy (w kolejnosci alfabetycznej) :
Glenn Rune Gallefoss

O tak.
Gallefoss zdecydowanie w czolowce kompozytorow Sid\'ow.

chash_fraction__

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Września 2009, 19:44 »
Volker Meitz, PVCF, Drax , Jeff ,Compod ,Cleve, Praiser, Shoogon,Moog