Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Testing testing  (Przeczytany 1054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Czerwca 2002, 00:02 »
 Logowanie już powinno być ok, jak tylko Luc będzie dostępny, to przeniosę emotikony tak jak Wam pasuje.  
 Cytowanie będzie na jeden post bez możliwości edycji (coby różnych numerów nikt nie próbował odstawiać).
 Lynxa jeszcze nie odpalałem (nie ja tworzyłem szablon strony, więc nie odpowiadam za błędy). Natomiast odnośnie Netscape, to faktycznie moja wina, że nie pokazuje cytatów. Inaczej traktuje formularze niż IE i stąd ten problem.
 Ilości userów już nie będzie mnożyć, a liczba postów powinna mieć prawidłową wartość (kasowanie wątku = -posty każdego zarejestrowanego).
 Możliwe, że wolniej chodzi, więcej tu grafiki. Na modemie przy 40 kbps nie zauważyłem jednak zbyt wielkiego spowolnienia. Jakby co, to przygotuję wersję drzewkową.
 To chyba wszystko.

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Czerwca 2002, 00:07 »
 Obecnie w przygotowaniu jest :
 hasło
 szukanie
 cytaty przez url

Forum ma tą zaletę, że jeśli wypowiecie się na dany temat, to nie oznacza go jako nowy (w końcu wiecie co sami napisaliście). Więcej zalet nie potrafię wymyśleć    

Aha, i niech mi ktoś powie, jak przy pomocy JS odczytać położenie kursora w polu textarea. Z przyjemnością zrobię, żeby ikonki pojawiały się dokładnie w danym miejscu, a nie na końcu tekstu.

zeus

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Czerwca 2002, 09:52 »

Napisał: januzi

Logowanie już powinno być ok, jak tylko Luc będzie dostępny, to przeniosę emotikony tak jak Wam pasuje.  
 Cytowanie będzie na jeden post bez możliwości edycji (coby różnych numerów nikt nie próbował odstawiać).
 Lynxa jeszcze nie odpalałem (nie ja tworzyłem szablon strony, więc nie odpowiadam za błędy). Natomiast odnośnie Netscape, to faktycznie moja wina, że nie pokazuje cytatów. Inaczej traktuje formularze niż IE i stąd ten problem.
 Ilości userów już nie będzie mnożyć, a liczba postów powinna mieć prawidłową wartość (kasowanie wątku = -posty każdego zarejestrowanego).
 Możliwe, że wolniej chodzi, więcej tu grafiki. Na modemie przy 40 kbps nie zauważyłem jednak zbyt wielkiego spowolnienia. Jakby co, to przygotuję wersję drzewkową.
 To chyba wszystko.

Hi! Tak logowanie jest ok. Już wiem w czym problem może się objawiać. Próbowałem z roboty się lognąc i qurka było tak że miałem wyłączone ciasteczka. Więc jeśli komuś się jeszcze nie udaje lognąć to niech sobie włączy ciacho dla tego serwisu będzie ocki.  
 Pozdrówki....

pvg

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Czerwca 2002, 13:45 »
 Dopatrzylem sie jeszcze nowego bug\'a Jak wchodzi sie na liste uzytkownikow i klika na ktoryms to w rubryce ilosc postów wyrzuca jakies bledy php
 pozdrawiam

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Czerwca 2002, 14:32 »
 Kolega Luc nie wrzucił wszystkich plików, poza tym to można zmienić w adminie, ale boję się to zrobić bo ten serwer jakoś psuje przekazywanie znaków specjalnych. Jak Luc wejdzie na irca, to podeśle mu poprawki i posprawdza się czy wszystko jest ok.

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Czerwca 2002, 17:23 »
 Chyba już wszystko jest ok. Pora na kolejne dokładki.

GemBoy

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Czerwca 2002, 23:38 »
 Januzi   teraz emoticzki sa w odpowiednim miejscu    

btw: dlaczego kojarzysz mi sie z Jiaozi z \'papierowego\' DragonBalla    

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Czerwca 2002, 00:10 »
 Sam poprawiałem, bo widocznie Lucowi zabrakło czasu. Teraz chyba jest tak jak trzeba. Nie wiem dlaczego tak Ci sie kojarze.

GemBoy

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Czerwca 2002, 01:00 »
 podejrzewam, ze Twoj nick mnie do tego skojarzenia sprowokowal    

pvg

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Czerwca 2002, 23:58 »
 Gdy zakladalem watek Lards of doom....
 wyskoczyl mi taki komunikat:

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/html/luc/forum/add2.php on line 253
 i ten sam w lini 254

Watek co prawda zostal utworzony ale blad denerwujacy,  
 To taka informacja w celu dalszego udoskonalania forum ;)
 pozdrawiam piotrek

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Czerwca 2002, 11:17 »

Napisał: pvg

Gdy zakladalem watek Lards of doom....
 wyskoczyl mi taki komunikat:

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/html/luc/forum/add2.php on line 253
 i ten sam w lini 254

Watek co prawda zostal utworzony ale blad denerwujacy,  
 To taka informacja w celu dalszego udoskonalania forum ;)
 pozdrawiam piotrek

Hmmm ... dziwne. Widocznie jednak ktoś nie ustawił plików tak jak prosiłem. Jak wrócę do Legnicy, to zajmę się tym. Możliwe jednak, że nastąpiło przeciążenie serwera i dlatego tak zadziałało. Mógłbyś podać nazwę pliku ? Czy to cały komunikat ?

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Czerwca 2002, 11:35 »
 Jakoś nie widzę tego błędu. Błędu 266 też nie. Najpierw znajdę oznaczenie, a potem zastanowię się jaka może być przyczyna.

Grzesiek

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Czerwca 2002, 21:09 »
 A mnie nie ma w ogóle na liscie użytkowników, choć wygląda na to, że Forum mnie loguje  

Grzesiek

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Czerwca 2002, 21:15 »
 Przepraszam, wystarczyło zarejestrować się ponownie (na tego samego nick\'a)  

januzi

• Gość
Testing testing
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Czerwca 2002, 22:26 »
 za jakiś czas wrzucę trochę lepszy system bazy użytkowników, zobaczymy czy wtedy nie pojawią się błędy.