Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Poziom trudności gier  (Przeczytany 1086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ones

• Gość
Poziom trudności gier
« dnia: 16 Lutego 2012, 23:43 »
Na vice grać się nie dało w niektóre gry. Jakie gry mają poziom średni\łatwy , jakie wyższy(ale do przejścia) a jakie są dla ludzi z dżojstikiem zamiast dłoni?

PostScript

• Gość
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2012, 11:54 »
Dla masochistów to na pewno Caouldron 2 \"\" Właściwie nie wyobrażam sobie, że da się tę grę przejść nie używając cheatów.
A z zupełnie normalnych gier, które każdy śmiertelnik może skończyć (jak się uprze), to choćby Zorro.
W sumie temat rzeka.

Offline ruter

• Level 3
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2012, 17:30 »
Na pewno Robbo ma wyższy, ale do przejścia poziom.

PostScript

• Gość
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2012, 20:25 »
Cauldron 2, przepraszam za literowke.

p.a.

• Gość
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lutego 2012, 09:20 »
Cauldron 2 jest masakryczny. W którymś momencie wyłączałem kontrolę kolizji sprite-sprite, bo już nie mogłem normalnie :D Na forum lemon64.com był wątek o najtrudniejszych grach, możesz tam poszukać...

Trudną grą, zwłaszcza z początku, jest The Last V8, ale trening czyni mistrza. Sam nigdy nie potrafiłem nigdzie dojść w Ikari Warriors czy Arnie 2. Stormlord - do 3. poziomu jest ok, potem robi się jakaś masakra. Wiele stareńkich gier jest obłędnie trudnych, szczególnym sadystą był chyba Ian Gray ;)

W sumie dobrym przykładem zróżnicowania są 3 przygody słonia CJa. Czwórka jest absurdalnie prosta,  Elephant's Antics w sam raz, zaś CJ in the USA - za trudna, przynajmniej dla mnie \"\"

PostScript

• Gość
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lutego 2012, 09:37 »
To jeszcze w temacie polece Zybex. Mialem na nia kiedys duza zajawke. Wprawdzie nie byl to typowy "Bullet hell", jakie sie dzis robi, ale i tak bylo trudno. Kiedys nauczylem sie na pamiec pierwszej planety, ale liczba kolejnych wyraznie dobijala gracza. Nie wiem, czy ktokolwiek przeszedl te gre bez cheatow ;)

Offline mentos

• Level 5
Poziom trudności gier
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Lutego 2012, 10:05 »
A czy kultowy Tapper ma jakiś koniec?
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM