Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stary nowy handlarz z ALLEGRO  (Przeczytany 1920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

11111olo

• Gość

zyga

• Gość
Stary nowy handlarz z ALLEGRO
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2011, 10:49 »
 Początek  brednioserialu,  czy  tym  razem  obejdzie  się  ?

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2011, 11:58 »
 Zyga,  ale  przecież  dzięki  działalności  pewnych  osobników  polskie  strony  i  fora  internetowe  o  C64  albo  są  brednioserialem,  albo  są  martwe,  bo  każdy  normalny  temat  przemienia  się  w  brednioserial,  w  związku  z  czym  nikomu  nie  chce  się  już  udzielać  (o  rejestrowaniu  nowych  użytkowników  nie  wspominając).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2011, 12:21 »
 well  kolejna  prowokacja  ale  jesli  ona  zostanie  podjeta...  to  kolejny  temat  zostanie  zablokowany  ;) (a byc moze i jakis uzyszkodnik....)

@Tomaaz  :  akurat  na  c64power  od  pewnego  czasu  jest  regularna  aktywnosc  ,  nie  tylko  \'brednioserialowa\'  ale  i  merytoryczna,  ponadto  rejestruja  sie  tez  nowi  uzytkownicy  (chyba  ze  opisales  sytuacje  na  forum  ca-fan...).

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Marca 2011, 12:23 »
 A  ten  wątek  to  potwierdza?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Marca 2011, 12:34 »
 moge  podobne  pojedyncze  watki  z  ca-fan  czy  c64scene  przytoczyc  ;)  tylko  po  co?  generalnie  jest  tu  teraz  moderacja  i  takie  rzeczy  sa  nadzorowane.  Staly  doplyw  newsow,  swieze  idee  typu  wiki,  grono  stalych  uztkownikow....

Takie  incydenty  nie  przesadzaja  o  jakosci  calego  forum.  Za  to  pokazuja  zalosne  niekiedy  zobojetnienie  spoleczenstwa  widoczne  tez  chocby  w  polityce  ;)  przestaje  sie  liczyc  kto  ma  racje  byle  by  \'tylko  byl  spokoj\'  ;)  (w  ten  sposob  zlodzieje  z  po  siegneli  po  wladze,  kreujac  siebie  m.in.  jako  bezkonfliktowych  ).

Na  c64scene  tez  byly  pewne  wojenki  i  Nitro  sobie  z  nimi  ewidentnie  nie  radzil  (niestety  czasem  potrzeba  krola  ktory  wezmie  krotko  za  pysk  a  nie  demokratycznego  prezydenta-pizdy  vide  komoruski)  -  ale  jednak  jest  tam  wciaz  aktywnosc  itd  etc  ;)

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marca 2011, 16:06 »
 Co  jak  co,  ale  swoje  prywatne  przemyślenia  odnośnie  polityki  powinieneś  zachować  dla  siebie  ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Marca 2011, 17:18 »
 Oluś  kochany  dzieciaczku.  Jak  kiedyś  dorośniesz  i  zostaniesz  zatrudniony  przez  PRODUCENTA  jako  HANDLOWIEC  to  będziesz  musiał  na  takich  forach  wychwalać  produkty,  usługi  itp.  Jako  HANDLARZ  musisz  wiedzieć  że  HANDLOWANIE  polega  na  kupowaniu  tanio  i  sprzedawaniu  drogo  (lub  tyle  ile  się  da,  ze  stratą)  Pejoratywne  (=  samo  zło)  określenie  HANDLARZ  wzięło  się  z  tego,  że  na  terenach  Polski  było  kiedyś  dużo  Żydów  handlujących  towarem,  poprzez  zakup  hurtowy  za  niską  kwotę  i  sprzedaż  detaliczną  za  cenę  wielokrotnie  wyższą  od  ceny  zakupu  (np.  podbijając  cenę  przez  podstawione  osoby  =>  zobacz  aukcje  11111olo).
Więc  HANDLARZ  to  określenie  dla  osoby  która  skupuje  rzeczy  tanio  i  sprzedaje  je  pod  szyldem  11111olo,  czyli  drożej.  To  że  jesteś  handlarzem  nie  jest  złem.  Złem  jest  tylko  to,  że  jesteś  przy  tym  tragicznie  nie  dokształcony  i  głupi  a  myślisz  o  sobie  O  JA  BOSKI  LOLO.
Więc  jako  JEDYNY  PRODUCENT  GeoAction  oświadczam,  że  nie  zatrudniałem,  nie  zatrudniam  i  nie  będę  zatrudniał  osobnika  11111olo  w  charakterze  HANDLOWCA.
Ogólnie  brzydzę  się  osobami,  żerującymi  na  ludzkiej  naiwności  lub  nie  wiedzy,  dlatego  proszę  moderatora  o  zamknięcie  lub  usunięcie  tego  tematu.
Co  do  Tomaszka  który  zbłaźnił  się  już  na  forum  C&AFan  radując  się  tym,  że  Forum  C64power  w  końcu  upadło,  mam  tylko  jedną  uwagę:  Pojawiasz  się  zawsze  kiedy  olo  ma  kłopoty...  Dziwne  :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

11111olo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Marca 2011, 17:40 »
 Krzysiu  rozumiem  że  robisz  to  charytatywnie.  Kupujesz  części  za  mniej  niż  100  zł  i  zamiast  wystawiać  za  100  zł  KUP  TERAZ  dajesz  od  100  zł  do  licytacji  (  zamiast  od  1  zł).
Zapomniałem  o  najważniejszym  przez  co  zwracam  Ci  honor  -  całą  kasę  oddasz  na  jakiś  dom  dziecka  czy  inną  instytucję  użyteczności  publicznej.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Marca 2011, 17:49 »
 Pierdol  się,  nie  będę  się  złamasie  Tobie  tłumaczył  tylko  Urzędowi  Skarbowemu.  
Polecam  w  tym  roku  złożyć  prawidłowe  zeznanie  podatkowe.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Marca 2011, 22:09 »
 Kisiel  i  reszta,  po  co  karmicie  go  znowu?  najlepiej  olać  i  nie  odpisywać  na  posta  i  krew  nadal  będzie  świeża  \'\'  

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Marca 2011, 22:15 »
 Kisiel,  dawaj  śmiało.  Czekam  na  teorię  łączącą  moją  skromną  osobę  z  osobą  olo.  Tylko  niech  to  będzie  coś  tak  \'spektakularnego\'  (a  jednocześnie  tak  \'jajcarskiego\')  jak  sprawa  sądowa  ze  scene64.pl.    \'\'  A  tak  nawiasem  mówiąc, to  jak  mam  się  pojawiać  w  innych  okolicznościach  skoro  olo  ma  tu  kłopoty  cały  czas?

Co  do  mojej  rzekomej  radości  z  upadku  tego  forum,  to  polecam  abyś  wgrał  sobie  jakieś  rozszerzenie  BASICa  do  mózgu  (bo  twój  wbudowany  interpreter  nie  radzi  sobie  z  interpretacją  wypowiedzi  innych)  oraz  dolutował  trochę  RAMu  (bo  ci  pamięć  szwankuje).

Cobra, niezłe hasło - olać ola! \'\'

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Marca 2011, 22:50 »
 Nie  będę  karmił  trolla  nie  będę  karmił  trolla...aaaa  chuj...  każdy  głupi  może  przeczytać  jak  skończyła  się  trolla  Love  Story  z  C&A  Fan  (\'upraszam  o  usunięcie  konta\'),  przeszkadzał  kisiel  w  majtach?  A  może  =>  \'Uff...  A  więc  nie  tylko  u  mnie  nie  działa.  Atreus,  nie  ciesz  się  przedwcześnie.  Kto  wie  czy  ten  upiór  znowu  nie  będzie  straszył  za  parę  dni.  \'  lub  \'Jeśli  strona  wreszcie  zniknie  to  ja  się  będę  cieszył.\'  <=  to  o  padnięciu  C64power.
Lubisz  sobie  popierdolić  w  towarzystwie,  to  żeś  się  tutaj  przeniósł  mądrości  opowiadać,  teorie  spiskowe  kto  przeszkadza  w  rozkwicie  forum  które  od  DZISIAJ  uwielbiasz  a  co  przeszłe  to  nie  wróci...  param  param.
Żałosne.
Przez  takich  ludzi  jak  Ty  którzy  poza  pierdoleniem  na  forum  nie  potrafią  nic  pokazać,zrobić  fora  upadają.  Ile  będziesz  pierdolił  o  KisieluSamoZło...  a  jeśli  nie  zdążysz  zapluć  go  przed  końcem  świata  to  co?  
Wiesz  czym  się  różnisz  od  OLO?  On  chociaż  jeszcze  lutownicą  macha...  a  Ty...  nie  będę  karmił  trolla....nie  będę  karmił  trolla....nie  będę  karmił  trolla....

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Marca 2011, 23:21 »
 Kisiel,  chłopie.  Ty  nie  masz  co  robić  tylko  wyszukiwać  takie  cytaty  (bezwartościowe,  bo  wyrwane  z  kontekstu)?  Podniecasz  się  jakby  to  były  jakieś  dziejowe  sprawy.    ````  No  i  oczywiście  muszę  zapytać:  ile  będziesz  pierdolił  o  oluSamoZło?    ````  

Ale  najbardziej  mnie  ubawiło  to:

Przez  takich  ludzi  jak  Ty  którzy  poza  pierdoleniem  na  forum  nie  potrafią  nic  pokazać,zrobić  fora  upadają.

Wymiana  software`u  w  twoim  łbie  tu  niestety  nie  pomoże.  Trzeba  by  wymienić  hardware,  to  może  byś  zrozumiał,  że  przez  ciebie,  zarozumiały  ``elytarny``  bufonie,  ludzie  z  for  odchodzą,  robią  sobie  przerwy  w  aktywności  lub  daja  spokój  po  pierwszym  załozonym  temacie,  w  którym  serwujesz  im  swoje  miłe  i  przyjazne  powitanie  (patrz  link  w  moim  poście  z  12:21).  Stosownych  cytatów  dałoby  się wygrzebać  masę,  ale  mam  ciekawsze  zajęcia  .

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Marca 2011, 23:27 »
 raf  napisał:
oraz  niepowstrzymana  radosc,  ze  ca-fan  moze  przejac  przede  wszystkim  uzytkownikow  c64power...  jest  nie  na  miejscu.

Jeśli  strona  wreszcie  zniknie  to  ja  się  będę  cieszył.  

To  bez  wyrwania  z  kontekstu.