Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Plytka prototypowa do cartridge  (Przeczytany 4888 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Plytka prototypowa do cartridge
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Lutego 2011, 20:08 »
 Rewelka  100%  zysku  w  piętnaście  minut  roboty,  gratulacje,  stówka  na  godzinę  to  nawet  Prezydent  RP  nie  zarobi.  Ty  to  masz  łeb  olo,  ta  własna  konstrukcja,  ten  design...  dobrze,  że  Polska  ma  tak  łebskiego  i  uczciwego  obywatela.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lutego 2011, 21:52 »
 qrwa  tyle  się  napierdolić  i  wszytstko  chuj.  Olo  jesteś  popierdolony  :)  Jak  można  robić  karta  bez  softu?  Wpierdalasz  kupę  kasy  w  coś  bez  oprogramowania,  atmel  nie  produkuje  już  tych  scalaków.  Życzę  powodzenia.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

11111olo

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lutego 2011, 21:54 »
 Nie  ma  wpływu  a  ATMEL  nadal  produkuje...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Lutego 2011, 22:21 »
 jakby  produkował  to  by  był  dostępny  w  ilości  większej  niż  3000szt.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Lutego 2011, 22:43 »
 @Olo,  proponuje  zebys  sobie  zalozyl  nowy  temat  ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Maja 2012, 02:28 »
Suchy napisał:
"Dla nas dobre ze względu na wymiary
(do cartów):
PDU-50"
 PDU-50 to jest płytka jednostronna. Innych nie sprawdzałem.

suchy

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Maja 2012, 10:37 »
Omyłkowo podałem 50. Chodziło o PDU-52:

\"pdu-52\"

... jest to chyba jedyna płytka uniwersalna ze złączem krawędziowym (dwustronna), produkowana seryjnie, która po stosownym docięciu nadaje się najlepiej (z braku "laku" rzecz jasna) na prototypy cartów THT do komcia. Co prawda WOJART (obecnie: KOMPANIA ELEKTRONICZNA SP. Z O. O.) ma jeszcze w ofercie 53, 54, 61 dwustronne ze złączem krawędziowym, ale te, ze względu na wymiary  bardziej do blaszaka pasują (ISA). Inna sprawa gdzie kupić!? W moim mieście (wojewódzkim) nikt nie ma tych płytek (poza płytkami Jabela i Cyfroniki). Producent w aktualnym cenniku podaje, że PDU-52 kosztuje (ceny netto) 10,65 zł w detalu i 7,89 w hurcie (zamówienie powyżej 2000 zł). Co rozumieją przez detal, tzn ile np. min. trzeba by zamówić u producenta, żeby zechcieli zrealizować zamówienie tego nie wiem (trzeba by sie dowiedzieć u źródła, bo w cenniku nic na ten temat nie podają).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Maja 2012, 20:21 »
jest firma, ktora robi uniwersalne PCB "krotkie" ISA, idzie to kupic w detalu taniej niz tu Suchy przytacza. Dajcie znac, to sprobuje kupic wieksza partie i potem bedzie mozna np na SACP odebrac.

Jedna taka mam przycieta, pasuje idealnie.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Maja 2012, 20:43 »
No ja bym był zainteresowany paroma płytkami (dajmy na to trzema lub pięcioma, w zależności od ceny), gorzej z dotarciem na SACP-a ;).

suchy

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Maja 2012, 17:21 »
Raf:
jest firma, ktora robi uniwersalne PCB "krotkie" ISA, idzie to kupic w detalu taniej niz tu Suchy przytacza

... no nie bądź taki tajemniczy (daj cynka), chyba nie masz na myśli tej cyfronikowej UM-33 do której linki dawałem wczesniej. Faktycznie jest tańsza (6,44 netto) od wojartowej. Do nieskomplikowanego carta podejdzie (osobiście sprawdzałem), ale jak wspominałem wczesniej jest niezwykle UPIERDLIWA w trakcie motażu układu - projektant tej płytki uniwersalnej nie przemyślał do końca swojego "dzieła". Upierdliwość polega na tym, że wszystkie punktu lutownicze połączone są w równoległe ścieżki zarówno na wierzchu (prostopadle do złącza) jak i pod spodem (równolegle do złącza) płytki. Jak byś nie wsadził pamięci np. DIP28 to pod spodem trzeba przecinać ścieżki w 54 miejscach, a na wierzchu w 28 (lub odwrotnie) - MASAKRA (a wystarczyło na bottom'ie zrobić izolowane punkty lutownicze - tak jak w wojartowej  PDU-52 - i już było by lepiej, przecież i tak większość połączeń na uniwersalce trzeba krosować kynarem)!