Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dlaczego lubię forum C64power.com  (Przeczytany 1087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

oley76

• Gość
Dlaczego lubię forum C64power.com
« dnia: 09 Stycznia 2010, 00:05 »
 Choć  jak  wszyscy  wiemy  sama  strona  jest  martwa  i  to  smuci.  Forum  natomiast  \'tętni\'  życiem  i  oddaje  stan  polskiej  społeczności  komodorowskiej.    

I  z  tym  jest  różnie.  W  mojej  ocenie    większość  postów  pisana  jest  przez  zaawansowanych  elektroników  lub  programistów.  Mówicie  nieraz  tak  specyficznym  slangiem,  że  ciężko  nieraz  Was  koledzy  zrozumieć.  No  ale  jak  się  rozmawia  na  poziomie  klinicznym  to  wtedy  jest  się  postrzeganym  jako  fachowiec  i  wręcz  nie  wypada  mówić  językiem  prostego  ludu.  Nie  mam  do  Was  żadnych  pretensji  rozmawiacie  ze  sobą  i  wiecie  o  czym  mówicie  ale  ilu  was  jest...  

Mniemam,  że  sporo  osób  odwiedza  forum,  czyta  je  ale  nie  zabiera  głosu,  czy  to  z  braku  pytań,  czy  to  z  obawy  przed  kompromitacją.  

No  właśnie  ale  dlaczego  lubię  to  forum?  Dla  mnie  oprócz  merytoryki  ważna  jest  estetyka.  I  mimo  wielu  niedoskonałości  technicznych  to  przejrzystość  oceniam  na  5  (w  skali  0-5).  Wchodzę  na  stronę  widzę  listę  tematów  (kolorystyka  idealna  -  kontrastowa)w  ciągu  kilku  sekund  orientuję  się  czy  pojawiły  się  jakieś  nowe  tematy  lub  posty  po  czym  albo  czytam  albo  spadam  na  inną  stronę.  I  gra.  I  zdecydowanie  wolę  to  forum  niż  np.  forum  CA-FAN.  Być  może  to  przyzwyczajenie...  ale  lubię  to  przyzwyczajenie.  
  Pozdrawiam  oley76  

oley76

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2010, 00:15 »
 Acha...  no  i  czasami  poruszacie  sprawy  inne  niż  temat  wątku.  To  trochę  myli  i  utrudnia  poszukiwania.    
  Dobra  starczy  tej  filozofii    \'\'  

chateau

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2010, 11:50 »
 c64power  lubie  przede  wszystkim  dlatego  ze  tutaj  malo  ktory  temat  pozostaje  bez  odpowiedzi.  jest  wystarczajaco  duzo  osob  zeby  zarowno  osoby  bardziej  zaawansowane  jak  i  poczatkujeece  mogly  dostac  odpowiedzi  na  swoje  pytania  a  przynajmniej  probe  odpowiedzi.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Stycznia 2010, 14:34 »
 bo  jest  to  wyjatowe  miejsce  ktore  \'pasie  sie\'  samo  -  przez  kilka  lat  pomimo  braku  moderacji  i  cenzury  wciaz  funkcjonuje.  Pomimo  wielu  uchybien  i  niedociagniec  (brak  edycji,  powiadomien  itd,  ogranicznedie  iosci  wpisanych  znakow  ktore  niejednikrotnie  spowodwalo  ze  starcielm  tekst  itd  ;P  )  wciaz  jednak  dziala,  a  przede  wszystkim  jest  pewna  skarbnica  wiedzy,  pomimo  sporej  ilosci  durnych  pytan  o  magnetofon  czy  brazylijskiej  telenoweli  pod  wpwywem  teleturnieju  \'familiada\'  o  tylule  \'jaka  to  gra\'  ;)  

Pomimo  tego  ze  kiedys  mialem  tu  inne  konto  do  ktorego  zapomnialem  hasla  (albo  loginu?  dawno  tegmu  to  bylo)  i  go  juz  nigdy  nie  odzyskam...  nie  zrazilem  sie  i  wciaz  tu  postuje  ;)  (na  starym  troche  postow  tez  mialem)  

ogolnie  chetnie  widzialbym  przenosiny  tego  forum  na  jakies  phpbb  czy  cus  tedy...  moze  ktos  napisze  skrypt,  ktory  by  baze  danych  skonwertowal?  ;P  albo  moze  mi  chociaz  ktos  pomoze  ;d
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

chateau

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Stycznia 2010, 14:42 »
 ten  skrypt  imo  jest  naprawde  dobry  dla  potrzeb  tego  forum.  malo  jest  forow  na  ktorych  wystarczy  jeden  rzut  oka  zeby  objac  kilkadziesiat  tematow  z  kilku  dzialow.  jest  to  bardzo  wygodne  i  phpbb  bylby  pod  tym  wzgledem  malym  krokiem  wstecz.  imo  edycja  +  ukrywanie  maila  w  profilu  +  zwiekszenie  maksymalnej  ilosci  znakow  w  poscie  +  przypominanie  hasla  +  opcjonalnie  jakis  moderator(ale  bron  boze  nie  zadna  osoba  ktora  usuwalaby  posty  osob  z  ktorymi  sie  nie  zgadza,tylko  ewidentny  spam  w  stylu  tego  goscia  od  aktywacji  windowsa).  wiecej  nie  trzeba.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Stycznia 2010, 15:44 »
 @oley,  z  tego  co  wnioskuje  forum  powinno  mieć  kategorie  w  działach  pro/beginer.  Ja  czesem  nie  wiem  czy  ktoś  sobie  jaja  robi  czy  piszę  bełkocząc  o  prostej  jak  drut  sprawie.  
  @raf..  na  zapomniane  hasła  jest  jeden  sposób,  używać  ograniczoną  ilość  na  fora.  
  @szato,  ukrywanie  majla...  zarejestruj  się  na  csdb  a  majla  skasuj.  Jak  ktoś  chce  to  i  tak  Ciebie  znajdzie.  
  Co  mnie  brakuje:  
  Otwartości!  Jak  na  c64.sk  założyłem  newsa  to  go  moderator  skasował,  ok  :)  Ale  go  założyłem,  a  na  stronie  tytułowej  wiszą  jakieś  stare  duperele.  Kolega  axel  skull  itp  powinni  mieć  możliwość  dodawania  newsów  tak  jak  każdy  użytkownik.  Jedynie  kilku  moderatorów  powinno  mieć  możliwość  kasowania  wypocin  ludków.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Stycznia 2010, 18:22 »
 Jest  tu  dla  mnie  właśnie  fajny  klimat  paru  userów  co  zawsze  odpowiedzą  jak  wiedzą  i  o  sofcie  i  o  hard.  Dużo  ciekawych  rzeczy  tu  znalazłem.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

oley76

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Stycznia 2010, 18:42 »
 @kisiel:  Ale  jak  odpowiadasz  laikowi  to  staraj  się  nieco  prostym  językiem.  A  po  czym  poznać  czy  to  laik?  No  bo  czasami  wychodzi  mu  bełkot...  \'\'  

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Stycznia 2010, 20:06 »
 Na  forum  jestem  od  niedawna,  ale  nie  wyobrażam  sobie  dnia  żeby  nie  wpaść  choć  na  moment  i  rzucić  okiem  co  nowego  w  światku  C-64.  

Najbardziej  mi  brakuje  edycji  postów.

suchy

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Stycznia 2010, 12:48 »
 Dlaczego  to  forum  jest  klawe,  mimo  ewidentnych  braków  w  skrypcie  -  bo,  jak  zauważyli  już  wcześniej  koledzy  \'samo  się    pilnuje\'  ;-),  a  więc  jest  \'żywe\'.  Można  tu  bez  obawy  pierdnąć,  ziewnąć,  opitolić  kogoś  (jak  nam  nie  \'pasi\')  :-)  i  nie  wyskakuje  zaraz  durny  mod  (tak  jak  np.  na  \'elce\')  żeby  dać  nam  do  zrozumienia,  że  łamiemy  jakieś  tam  punkty  regulaminu  (często  wg.  zagadkowej  interpretacji  tychże  przez  owego  moda-smroda).  Między  forum  \'merytorycznym\',  a  \'martwym\'  jest  bardzo  cienka  granica,  którą  łatwo  przekroczyć!      

andrus64

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2010, 10:00 »
 Byle  by  nie  było  więcej  takich  \'przerw  w  dostawie  c64power\'.  ;-)

chateau

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Stycznia 2010, 11:47 »
 no  nie  wiadomo,wiesz  ile  sie  teraz  mowi  o  cenzurze  internetu  i  rejestrze  stron  zakazanych-  ktos  zalozy  watek  o  grze  \'poker  po  polsku\'  i  bedzie  problem!    \'\'  

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Stycznia 2010, 14:34 »
 W  imieniu  swoim  (jako  tworcy  tego  forum  od  strony  pomysłow  i  estetyki)  i  Januziego  (strona  techniczna)  dziekuje  ;-)  Zaznaczam,  ze  obecnie  nie  prowadze  tej  strony.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Stycznia 2010, 19:19 »
 Luc  otwórz  newsy  dla  forumowiczów  !
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

gornipio

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Lutego 2010, 22:51 »
 Szczerze  mowiac,  dobrze,  ze  ten  temat  powstal.  W  sumie  to  ciekawy  widok  widziec  temat  treneira  i  ten  tutaj.  Skryptowi  brakuje  kilku,  moze  kilkunastu  rzeczy  wyzej  wymienionych,  ale  w  sumie  kazdy  jest  przyzwyczajony.  Kazdy  przybysz  z  Googli  moze  uzyskac  tu  pomoc  i  odpowiedz  na  swe  pytania,  ale  tez  i  pogadac.  To  forum  jest  tez  wieloletnia  skarbnica  wiedzy...  i  smiechu  -  niektore  starsze  posty  w  dziale  offtopic  mnie  zabily  xD