Napisał: pietryszyk
Witam ponownie - moje kolejne pytanie dotyczy kardridży, chciałbym, jak w zamierzchłych czasach posługiwać się black boxem, ale moja znajomość obsługi emulatorów bardzo mnie ogranicza, ściągnąłem sobie pliczek udający tenże kardridż, ale...nie wiem co dalej, jeśli znalazby się ktoś wyrozumiały dla początkującego i zechciał mi wytłumaczyc co mam robić, byłbym wielce wdzięczny.
Czesc.
Na poczatek nalezy sie male slowko sprostujace. Nie istnieje obraz kartridza Black Box. Plik, ktory sciagnales jest zapisany na dyskietce. Nie wiem jak to wytlumaczyc dokladnie, ale dyskietka nie moze byc kartridzem. Sciagnij sobie moze jakis inny (np. Action Replay). Pamietaj, ze zemuluowany obraz kartridza posiada rozszerzenie *.crt - takie tez powinien miec kartridz, ktorego bedziesz chcial uzywac.
Pozatym kartridze w emulatorze wklada sie nastepujaco:
a)VICE:
z gornego paska menu wybierasz File - Attach Cartridge Image - CRT image, a nastepnie w nowootwartym lokalizujesz miejsce, gdzie sie znajduje pliczek z obrazem kartridza i dajesz otworz.
b)CCS:
F9 - Cartridge - Insert Cartridge i lokalizujesz miejsce pliku *.crt, po czym dajesz na nim ENTER.
Na samo zakonczenie odsylam Cie do tekstow znajdujacych sie w dziale emulacja. Poczytaj je, a naprawde duzo sie dowiesz o emulacji. Pozdrawiam