@KB777. To było dawno. Nie zaklinam się. W każym razie wizualnie różniła się od tej płyty którą znałem. Na zdjęciu w starszym poście, które znalazłem widać ,że VIC jest przyspawamy powieżchniowo, chyba, że ma tak załamane nóżki. W Amidze 500 (w plusach szczególnie) jestem pewny na 100% procent, że Agnusy i Paule w późniejszym czasie były powierzchowie, widziałem na własne oczy. A2000 nie widziałem w środku, widziałem za to 3000. Ta była staranna ja cholera. Gostek, który ją przytargał robił chyba jakieś reklamówki Sculptem 3D pamiętam - bo jak ją odpalił - zkichałem się z wrażenia. Ten WB z HD ta szybkość. Wtedy magia. Gostek poszedł i znowu Boulder Dash :b
A co do płyt. Były mój \'chlebodawca\' - powiedzmy nie naprawiał takich komputerów z lutami powieżchoniowymi, bo nie był w stanie wlutować takich układów nawet cieniutką szpilką.
Odnośnie cartrigne. Ta firma gdzie ja dorabiałem to MicroSerwis (już dawno jej nie ma). Cartirdge to działalność uboczna. O tamtej nazwie firmy nie słyszałem . Pamiętam tylko, że szef kiedyś chciał chyba skopiować BlackBoxa. Kazał mi wyharatać eprom i pokazać płytę. Za łeb się chwicił bo płytka wyglądała tak jak gdyby była wytrawiana ręcznie. Ścieżki nalane grubo, tak niestarannie. Z tego co pamiętam to liczyły się w Polce 2 firmy jedna z Warszawy druga bodajże z Wrocławia. Robili taką masę, po takich cenach, że deklasowali wszytskich.