Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Cartridge Plus By Micro-Luc do czego sluzy?  (Przeczytany 519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nowa_era

• Gość
Cartridge Plus By Micro-Luc do czego sluzy?
« dnia: 14 Września 2007, 13:55 »
 Witam  
  Zdobyłem  niedawno  taki  cartridge  ale  nie  mam  pojęcia  co  on  dodaje,  po  włączeniu  ekran  jest  prawie  taki  jakby  niebyło  cartridga,  tylko  napisy  są  żółte.  
  Pozdrawiam

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2007, 19:24 »
 Plus  to  typowy  cartridge  ułatwiający  współpracę  z  magnetofonem.  Posiada  funkcje  ustawiania  głowicy,  system  turbo,  zmapowane  klawisze  funkcyjne  i  parę  drobnych  udogodnień.  U  mnie  po  włączeniu  przewija  się  na  dole  ekranu  lista  funkcji.
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2007, 19:47 »
 O,  to  był  mój  pierwszy  kart.  8  funkcji-  każda  pod  klawiszami  F1-F8.  TLOAD,  TSAVE  (to  chyba  F1  i  F2  było),  RUN  (F3),  chyba  LIST  (hmm...F5?).  Gdzieś  tam  było  ustawianie  głowicy  (pewnie  F7  albo  F8)...reszty  nie  pamiętam.  W  każdym  bądź  razie  nadaje  się  tylko  do  pracy  z  magnetofonem,  nie  ma  żadnej  funkcji  obsługującej  stację  dysków,  nie  ma  też  wodotrysków  a  la  Black  Box  \'\'  

nowa_era

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2007, 19:52 »
 Ciekawe,  udało  mi  się  wczytac  pare  gierek  ze  stacji.  
  OK  dzięki  za  pomoc    \'\'    
  Pozdrawiam

zyga

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2007, 20:02 »
 Pewnie,  że  się  uda  wczytać  ze  stacji.    
  Ale  nie  ma  turbo,  ani  przyporządkowanych  klawiszy  funkcyjnych  np.  pod  wyświetlenie  katalogu  dyskietki  (jak  jest  to  w  Action  Replay  albo  Final).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Września 2007, 09:01 »
 za  to  ex-plus  ma  juz  turbo  do  stacji  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Września 2007, 10:01 »
 Cóż,  w  dawnych  czasach  żonglowałem  cartdridge`ami-  nie  wiem  czemu,  ale  gry  z  taśmy  wolałem  wgrywać  z  plusa,  chociaż  w  finalu  III  też  dało  się  to  zrobić.  Chyba  kwestia  przyzwyczajenia:)  Ładowania  czegokolwiek  z  dyskietki  na  plusie  chyba  nawet  nie  próbowałem,  bo  to  istny  masochizm  chyba  jest  \'\'    A  był  jeszcze  przecież  ten  z  grami,  ten  z  Flimbo`s  Quest,  w  które  najbardziej  lubiłem  grać  w  wersji  takiej  nie  skażonej  działalnością  łamaczy  \'\'