Hm. Mam sprawę...ja wiem, że to głupio mieć C-64 i nie orientować się, ale niestety...
Zachciało mi sie podłączyć C-64 do zwykłego telewizora. Problem w tym, że nie mam kabla, który zwykle jest dostarczony z komciem w pudle, a służy do tego właśnie celu. No więc postanowiłem sobie taki zrobić. Wziąłem kabelek od anteny 75 ohm i zwykły kabelek audio zakończony wtyczką cinch. I tu pojawił się problem. Z cincha wychodzą dwie żyły - właściwa i masa. A z kabla antenowego wychodzi jedna. połączyłem więc po chamsku, metodą \'na skrętkę\' kabel antenowy z właściwą żyłą z kabla audio. Po włączeniu wszystkiego obraz wyglądał nieszczególnie. Owszem kolor był, ale straszliwie śnieżył. Ja rozumiem, że wyjście composite nie jest najlepsze do przekazu obrazu w komciu, ale mój telewizor EURO nie posiada. Ma tylko wejście antenowe i video. Jednak, gdy sobie przypomnę z dawnych lat podłączanie C-64 do TV za pomocą tego niesczęsnego kabelka, to muszę przyznać, że jakość obrazu była całkiem całkiem. Nurtuje mnie ta masa, gdzie do diaska ją podłączyć???