Kursor miga, ba, nawet niektore gry sie wgrywaja...ach te reczne sterowanie magnetofonem
. Dodam, ze w trybie graficznym tego nie ma. Ekran jest, jaki byc powinien. Probowalem kombinowac z linia AEC vs Halt - skutek zerowy ( tak na marginesie, czym rozni sie zegar wyjsciowy o1 od o2 w 6502 ? Probowalem tego i tego jako wyjscia dla reszty ukl. scalonych - skutek ujemny
). Fajnie by bylo, gdyby znalazl sie ktos, kto moglby mi wyjasnic to ciekawe zjawisko i podac ewentualne antidotum dla tego problemu. Oo, a tak w ogole, jaka jest roznica miedzy 8500, a 6510, bo nie widze zadnej ? :]. Jak wyglada proces odswiezania RAM-u - cala pamiec na zasadzie ` raz a dobrze i na jakis czas spokoj - jaki to czas ? `, czy jakos inaczej ? Jak to sie dzieje, ze program gry, ktory jest krotki ( mam jej listing - ktorego oczywiscie nie rozumiem
), nawet bardzo, potrafi symulowac grawitacje, plynnego przyspieszania i zwalniania statku kosmicznego
, chociaz czytajac opisy do rozkazow nie znalazlem takowych. Zastanawia mnie, czy przypadkiem to nie VIC jest taki ` madry ` i umie takie sztuczki jak grawitacja, przyspieszenia obiektow i takie tam ` na pamiec ` a procesor tylko uaktywnia odpowiednia ` opcje ` typu masz symulowac grawitacje a mi daj robic ` lda, sta `, czy jak to jest ? :> Gdyby znalazl sie ktos, kto pomoze biednemu, zblakanemu czlekowi
, w zrozumieniu szerokiego tematu jakim jest komputer, mikrokontroler, pisanie fajnych programow ( zainteresowanie C64 ozylo, kiedy przeczytalem, ze na Allegro ktos sprzedaje mikroprocesorowy modul zaplonowy do motocykla dwusuwowego zrobiony na jakims popularnym mikrokontrolerze - a programowanie mikrokontrolerow stoi przeciez zaraz obok programowania w jezyku maszynowym dla C64
, a do tego sprzetu najlatwiej o wszelaka wiedze - to dlatego tu jestem
- chociaz jakis sentyment do C-64 mam
).