Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bomberman C64  (Przeczytany 1567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
Bomberman C64
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Stycznia 2007, 23:27 »
 Hej,  DTV  to  fajna  zabawka,  akurat  ja  jestem  posiadaczem  tego  cacka  i  nawet  dokonałem  przeróbek  aby  podłączyć  klawiature  od  pc  i  stację  dysków  1541.  Są  na  nią  robione  dema,  gry  jeszcze  nie  znalazłem.  
  Niestety  nie  jest  w  100%  kompatibilna  z  prawdziwym  C64  (np.  w  Bombermanie  c64  nie  działa  dostatecznie,  przez  efekt  VSP  -  pisalem  o  tym  wyżej,  obraz  \'lata\')  

Można  wyswietlać  obrazki  o  jakosci  amigi  (320x200  w  256  kolorach),  ale  oczywiscie  zajmują  o  wiele  więcej  na  dyskietce  -  coś  za  coś.    
  Fajnie  za  to,  że  c64  to  temat  nadal  nie  wyczerpany  i  nawet  w  czasach  PC-tów  rynek  nadal  jest  zainteresowny  tą  starą  (ale  jakże  wspaniałą)  konstrukcją.    
  Pozdro  

Gob.20

• Gość
Bomberman C64
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Lutego 2007, 10:37 »
 Trudno  jest  podlutować  te  kabelki  aby  podłączyć  klawiaturę  czy  porty  dżojstików  ?  (czy  trzeba  mieć  jakąś  małą  lutownice?)  

Tu  można  kupić  w  Polsce:  

http://www.toys4boys.pl/item568__Commodore_PnP_Arcade_Game.html\' target=_blank>http://www.toys4boys.pl/item568__Commodore_PnP_Arcade_Game.html

Offline Skull

• Level 6
Bomberman C64
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Lutego 2007, 11:30 »
 no  powiem,  że  przyda  się  lutownica  z  cieniutkim  grotem,  ja  mam  taka  na  milimetr  i  troche  sie  napociłem,  żeby  to  jakoś  przyspawać  (ale  jak  ja  dałem  rade  to  myślę  że  każdy).  Są  różne  też  płytki  tego  dtv  -  chyba  w  wersji  na  ntsc  są  dużo  lepsze  punkty  lutownicze  (  no,  ale  to  ntsc).    
  Moją  sztukę  przywióźł  mi  kolega  z  anglii  -  używaną,  ale  o  połowę  taniej.  
  hehe  fajnie  jak  się  to  maleństwo  podłącza  do  42\'  telewizora  ;-)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Bomberman C64
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Lutego 2007, 11:54 »
 tak  czy  siak  DTV  jakas  rewelacja  nie  jest  jesli  chodzi  o  dodatkowe  ficzery...  SID  nie  ma  filtrow  ,  jest  256  kolorow  zamiast  16  ,  pozniejsza  wersja  ma  2mb  ram  ,  pierwsza  ma  128k  no  i  2mb  flasha  jest  w  nowszej  wersji  -  mozna  sobie  patchowac  na  biezaco  system  :)  ale  pewnie  to  przyjemnosc  pohackowac  sobie  jesli  ktos  ma  kase  i  wolny  czas  .  na  toys4boys  i  tak  zeszli  z  ceny  tej  konsoli  ,  bo  na  poczatku  chceli  179zl  :)  no  i  kompatybilnosc  wstecz  tez  jest  ograniczona  -  w  koncu  procesor  ma  dodatkowe  rozkazy  sterujace  wieksza  iloscia  pamieci  itd  

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Gob.20

• Gość
Bomberman C64
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lutego 2007, 11:16 »
 To  szkoda  że  to  nie  100%  c64  z  nowymi  możliwościami.  Widzieliście  te  filmiki  ze  strony  http://channel64.wordpress.com/\' target=_blank>http://channel64.wordpress.com/ ??  Co  powiecie  o  planach  i  sprzętach  tego  nowego  Commodore?  Ja  bym  wolał  jakiś  komputer  a  nie  przenośny  odtwarzacz  z  windows  ce  6.0  !!  

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Bomberman C64
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Lutego 2007, 14:00 »
 ja  to  powiem  tylko  tyle  :  lekki  offtopic  sie  robi  :D
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Bomberman C64
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Lutego 2007, 12:44 »
 Ech....  A  w  Argosie  w  Anglii  ostatnio  wyprzedawali  64DTV  po  bodajże  5  funtów.  

Chyba  już  ich  nie  mają  w  tej  cenie...
-profil nieaktywny-

Puma

• Gość
Bomberman C64
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Listopada 2013, 17:52 »
kupiona ;)
wersja crt
Już dawno mnie tak żadna nie wciągnęła.

Offline Skull

• Level 6
Bomberman C64
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Listopada 2013, 19:04 »