Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bride of Frankenstein - Gra z owej strony :)  (Przeczytany 1063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uLt!MaTe

• Gość
Bride of Frankenstein - Gra z owej strony :)
« dnia: 13 Lipca 2006, 16:12 »
 Witajcie!  
  Przeszedł  ktoś  tą  gierkę?  Ja  utknałem  i  przydałby  sie  help.  Tyle  tych  drzwi,  kluczy,  aaaa  :)  pomocy.  Jak  sie  ktoś  znajdzie  rozwinę  swój  problem.

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lipca 2006, 23:25 »
 Chciałem  edytować  aby  nie  pisać  posta  pod  postem,  ale  jakieś  błędy  wyskakują  do  rzeczy.  Mój  problem  polega  na  tym,  mam  już  wszystkie  klucze,  bajery  itd.  Wszystkie  czesci  organizmu  potrzebne  dla  franka  też.  Podlaczam  elektryke  a  frankenstein  umiera.  Napis  Game  Failed.  Nie  wiem  o  co  kaman?  Proszę  pomóżcie  :)  Pozdro  z  gory  dziekuje

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2006, 00:06 »
 Obserwuj  ten  wątek,  może  coś  ciekawego  się  tam  w  końcu  pojawi:  http://c64.tin.at/forum/viewtopic.php?t=18\' target=_blank>http://c64.tin.at/forum/viewtopic.php?t=18

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2006, 09:38 »
 Ja  ją  kilka  lat  temu  przeszedłem.  Jest  nieco  zakręcona,  no  i  trzeba  uważać  na  duchy,  żeby  nie  \'przyblokowały\'  bohaterki  w  jakimś  rogu  na  przykład.  I  często  odnawiać  energię  (pamiętam,  że  w  jednej  sali  u  dołu  ekranu  było  troje  drzwi-  i  drzwi  te  prowadziły  w  różne  miejsca,  tzn.  jak  gdyby  były  dwie  możliwości.  Np.  w  środkowej  sali  albo  była  polanka  z  bodajże  łopatą,  albo  właśnie  \'odnawiacz\'  energii).  Reszta  to  po  prostu  odpowiednie  dopasowanie  kluczy  no  i  zbieranie  części  ciała  (w  katakumbach  za  pomocą  kilofa  albo  łopatą  na  cmentarzu-  pamiętam,  że  którąś  część  ciała  koniecznie  trzeba  było  właśnie  z  cmentarza  zabrać  -  chyba  serce  bądź  mózg-  bo  w  grobowcach  jej  nie  było.  Jak  mnie  odpowiednio  zachęcisz,  to  może  pogram  sobie  tę  grę  w  weekend    \'\'  

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2006, 11:28 »
 No  zagraj,  bylbym  naprawde  wdzieczny,  troszke  sie  pomęczysz  ale  warto  fajna  gierka  :)  Wyczytałem  na  angielskiej  stronie  ze  to  musi  być  odpowiednia  cześć  ciała  (good  quality)  a  skąd  mam  wiedziec,  która  cześć  ciala  jest  dobra  a  które  nie  ?  Kidneys  (nerki  czy  coś  tam)  jest  ich  mnóstwo  w  całym  zamku  co  daje  milion  kombinacji  próbowałem  mnóstwa,  mnóstwa  kombinacji  a  i  tak  on  umiera  przy  podlaczeniu  wtyczki  do  prądu,  a  pamietam  jak  z  kuzynem  jak  jeszcze  bylismy  dziecmi  gralismy  w  tą  gierke.  Aż  łezka  się  zakrecila  mi  w  oku  jak  doszedlem  do  franka  a  tu  lipton.    

Masz  tutaj  ułatwienie  !  Mapa  całego  zamku  i  co  gdzie  jest  :)  niektóre  pomieszczenia  rysowane  do  góry  nogami  ale  tak  wynika  z  gry...  tym  sposobem  łatwiej  i  szybciej  przejdziesz,  pobrałem  ją  tylko  i  wylacznie  dlatego,  żeby  sprawdzic  czy  o  czyms  nie  zapomniałem  :(    

Jeśli  uzywasz  emulatora  VICE  (to  zapisz  stan  gry  przed  obudzeniem  franka  i  wrzucisz  mi  go  na  megaupload)  tam  podajze  w  drugiej  zakladce  od  góyr  jest  savesnapshot  image  (ale  nie    quick  tylko  zwykły)  

OTO  MAPA:  

http://img148.imageshack.us/img148/5133/brideoffrankenstein0mh.jpg\' target=_blank>http://img148.imageshack.us/img148/5133/brideoffrankenstein0mh.jpg

No  a  co  do  zachecenia  ...  jakbyś  przeszedł  i  dał  save`a  to  spełniłbyś  moje  marzenie  z  dzieciństwa  :)  A  okazja  do  odwdzieczenia  sama  sie  na  trafi  pewnie  :)

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lipca 2006, 16:28 »
 Ha,  zobaczy  się.  Może  sobie  pogram...  zobaczymy,  czy  znajdę  czas.  Poszukam  -może  znajdę?-  swoje  notatki.  Często  je  sporządzam  przy  grach,  w  których  plansze  tworzą  swoisty  labirynt...  Chociaż  nie  wiem,  czy  teraz  cokolwiek  bym  z  nich  zrozumiał...Dzięki  za  mapę,  ale  myślę,  że  się  obejdzie  \'\'  Good  quality,  powiadasz.  Nie  pamiętam,  szczerze  mówiąc.  Może  miałem  takiego  farta?  \'\'  

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2006, 18:35 »
 Jak  byś  przeszedł  i  dal  save`a  to  byłbyś  wielki  :)  licze  na  Ciebie  ...

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2006, 18:41 »
 Znalazłem  swoje  notatki  i  -o  dziwo-  nawet  potrafię  się  w  nich  połapać.  Więc  sobie  gram...  I  takie  pytanko-  mam  nadzieję,  że  Cię  nie  urażę:)  Zabijałeś  po  drodze  jeńców?  Bo  widzę,  że  w  ten  sposób  można  uzyskać  mózg  i  wątrobę...Przynajmniej  tak  wynika  z  moich  notatek  \'\'  Swoją  drogą  to  przerażające,  podpis  pod  nimi  głosi  \'20.09.1999  godz.  18:52\'.  Czyli  wychodzi  na  to,  że  to  już  7  lat  temu  było,  jak  skończyłem  tę  grę...

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lipca 2006, 19:36 »
 jak  ich  zabić  ?

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lipca 2006, 19:39 »
   jak  ich  zabić  ?  i  zabrać  im  cześci  ?  dotknalem  ich  kilofem  to  skineli  glowe  na  doł  ale  nic  mi  nie  dodało  :(  

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lipca 2006, 19:41 »
 sry  za  taki  posting,  ale  nie  moge  edytować  bo  psize  ze  edycja  nie  jest  gotowa...  daj  mi  swoje  gg  bedzie  latwiejsza  komunikacja  :)  i  odpowiedz  na  to  pytanie  powyzsze  tu  na  forum  pozdro

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lipca 2006, 19:48 »
 Odpialem  ich  kluczem  i  frankenstein  ożył  czuje  sie  spełniony  ...  dziekuje  Ci  za  pomoc  ...  naprawde  jestem  Ci  wdzieczny.

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Lipca 2006, 21:12 »
 Przepraszam,  że  nie  odpowiedziałem  od  razu  na  Twoje  pytanie-  ale  sam  grałem  i  też  na  moment  zaciąłem  się  z  tymi  jeńcami  \'\'    Moje  notatki  są  naprawdę  genialne  i  tylko  nie  ma  w  nich  informacji,  że  flaki  trzeba  wyciągnać  tym  takim  rozdwojonym  kluczem  \'\'  Podejrzewam,  iż  tych  7  lat  temu  dokonałem  tego  przypadkiem,  akurat  mając  ten  klucz  przy  sobie.  Ale  gdy  teraz,  po  włożeniu  wtyczki,  pojawił  mi  się  napis  \'you  failed\'  to  wiedziałem,  że  coś  jednak  z  tymi  jeńcami  trzeba  będzie  zrobić  \'\'  Na  szczęście  szybko  doszedłem  do  wniosku  iż  ww  klucza  jakoś  nie  używałem...  Ale  fajna  gierka,  ma  świetną  atmosferę,  tylko  powiązania  między  poszczególnymi  lokacjami  kupy  się  nie  trzymają  \'\'  

uLt!MaTe

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Lipca 2006, 22:52 »
 No  to  gra  skończona  ...  jakieś  pytania  chętnie  pomogę  :)

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lipca 2006, 17:37 »
 Napisałem  solucję  do  Bride  of  Frankenstein...  Jak  dobrze  pójdzie,  to  za  jakiś  czas  ukaże  się  ona,  wraz  z  recenzją,  na  tej  stronie.  Pisząc  ów  opis,  raz  jeszcze  przeszedłem  grę.  I  zastanawiam  się  nad  tą  selekcją  części  ciała.  Być  może  nie  jest  tak,  iż  każda  ta  sama  część  \'nadpisuje\'  poprzednio  zabraną  i  wystarczy  tylko  znaleźć  tę  odpowiednią?  Bo  jeśli  nadpisuje,  to  grę  można  skończyć  mając  wątrobę  od  jeńca  nr  2,  natomiast  mózg-  z  jednej  z  sal  za  jeńcem  właśnie.  Być  może  jest  też  tak,  iż  po  prostu  jedna  z  części  (BRAIN  lub  LIVER)  musi  pochodzić  z  ciała  jeńca.  Bo  serce  i  płuca  występują  pojedynczo,  z  nerkami  chyba  wszystko  jedno  -jest  ich  zresztą  najwięcej.