Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: XE1541/StarCom nie widzi stacji. HELP  (Przeczytany 1633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
XE1541/StarCom nie widzi stacji. HELP
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Lipca 2006, 11:04 »
 a  ja  myslalem  ze  CBM4WIN  tez  ma  opcje  emulacji  stacji  -  przynajmnije  z  tego  co  czytalem  jakis  czasu  temu  jakas  nowsza  wersja  to  potrafi...  ale  jak  mowie  -  nie  sprawdzalem  tegoprogramu  wiec  nie  wiem  :)  

a  vc1541  to  cos  takiego  jak  64hdd  -  faktycznie  :)  

zeby  fastloadery  dzialaly  musi  byc  emulaowana  _cala_  stacja  dyskow  1541  i  to  w  miare  mozliwosci  z  dokladnoscia  co  do  cyklu  -  to  chyba  logiczne  jest  skoro  ta  stacja  jest  komputerem  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Maxsoft

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Lipca 2006, 19:10 »
 Najświeższe  wiadomości  z  frontu  czyli  \'jak  zostać  blondynem\'.  Połączyłem  bezpośrednio  XE1541  z  C64.  Wpisuje  LOAD\'$\',8  i  lipa.  Niby  jest  searching  in...  VC1541  pokazuje  że  wysyła  jakieś  dane  i  staje  w  miejscu,  to  samo  C64.  Czekam  kilkanaście  sekund  i  nic.  Wciskam  RUNSTOP  oraz  RESTORE.  
  Wpisuje  LIST  i  o  dziwo  na  ekranie  Commodorka  wyświetla  mi  się  NAZWA  DYSKIETKI  i  kilka  cyferek  poniżej.  
  Gdy  wpiszę  LOAD\'*\',8,1  coś  niby  się  ładuje  i  znowu  staje  w  miejscu.  Znowu  RUNSTOP  RESTORE  piszę  LIST  i  widać  że  coś  się  załadowało.  Jest  SYS****  Wpisuję  RUN.  Ekran  czarny  jakieś  logo  w  lewym  i  górnym  rogu  i  lipa.  Nie  może  rozpakować  i  uruchomić  załadowanego  pliku.  Czyli  co?  Wychodzi  na  to  że  jest  jakiś  konflikt.  Nie  do  końca  przesyłają  się  dane  czy  co?  Chyba  już  się  poddam.

Pewny

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Lipca 2006, 19:44 »
 Hmmmmm,  ja  mam  coś  takiego  WSZĘDZIE!!  (za  wolne  diody  se  kupiłem  -_-)  v1541,  64hdd,  64net...  WSZYSTKO  CIERPI  NA  TO  SAMO!!  Nie  ważne  czy  podłącze  bezpośrednio  do  komody  czy  przez  stację  dyskietek...

Maxsoft

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Lipca 2006, 22:56 »
 No  i  problem  rozwiązany.  Dałem  sobie  spokój  z  XE1541.  Jeden  z  was  PAWEŁ  (przepraszam  zapomniałem  xywę,  może  się  podpisze  poniżej)  Podesłał  mi  wszystkie  gry  jakie  szukałem  na  dyskietkach.  To  niesamowity  człowiek  który  potrafi  poratować  maniaków  c-64  w  potrzebie.  Bardzo  mu  dziękuję.  Dziękuję  też  wszystkim  z  forum  za  pomoc.  Pozdrawiam.  MAXSOFT.

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Lipca 2006, 01:50 »
 No  to  mnie  wywołano  do  tablicy.  \'\'    Tak,  jest  taki  program,  który  pozwala  podłączyć  VC1541  do  A1200.    Cudo  to  nazywa  się  Easy1541.  Umożliwia  zamontowanie  stacji  dysków  logicznie  w  taki  sposób,  że  Amiga  traktuje  ją  jak  swoją  własną.  Efekt  jest  taki,  że  operacji  na  dyskietce  można  dokonywać  za  pomocą  np.  Directory  Opusa.  Potrafi  też  rozpakować  obraz  .D64  na  dyskietkę.,  Działa  to  wolno,  ale  dobrze.  Potrzebny  jest  specjalny  kabel    -  schemat  jest  w  załączonej  dokumentacji.  Kabel  nie  jest  trudny  do  zrobienia,  bo  nawet  ja,  chociaż  mam  dwie  lewe  ręce  do  lutownicy,  dałem  sobie  jakoś  radę.  Jeśli  ktoś  ma  ochcotę  się  pobawić,  program  leży  sobie  spokojnie  na  Aminecie  w  katalogu  misc/emu

Maxsoft

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Lipca 2006, 13:20 »
 Hmmm.  Z  pewnością  pobawie  się  tym  programem.  Jednak  na  chwilę  obecną  nie  posiadam  Amigi.  Dopiero  we  wrześniu  będzie  super  Amisia.  Pozdrawiam  

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Lipca 2006, 20:16 »
 O,  jaką  to  Amisię  planujesz  zakupić  co?  \'\'