Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wykopany commodorek...  (Przeczytany 891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Czerwca 2006, 22:45 »
 zrob  sobie  :  

http://emu64.pl/menu.php?art=117\' target=_blank>http://emu64.pl/menu.php?art=117
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Czerwca 2006, 19:40 »
 Tak  tylko  ze  na  moich  taśmach  ciezko  znalezdz  bezblednna  gre  albo  cokolwiek  innego.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Czerwca 2006, 23:54 »
 tym  zestawem  programow  mozesz  zrobic  plik  TAP  z  plikow  PRG  (miedzy  innymi)  -  a  chciales  w  koncu  pliki  TAP  ,  zeby  sobie  skomplikowac  zycie  i  zapyswac  wszystko  na  tasmy  ,  dobrze  rozumiem?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Kifa

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Czerwca 2006, 12:30 »
 On  po  prostu  nie  ma  stacji  dysków...  Przynajmniej  ja  tak  to  wszystko  rozumiem...    \'\'  

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:01 »
 Hm  noto  moze  przypomne:  
  mam  tylko  c64  i  magnetofon  zadnej  stacji  dyskow  i  chce  sobie  nagrac  na  tasme  bubleboble  sposobem  ze  sprzetem  audio..  
  Aby  przerobic  na  plik  wav  potrzeba  mi  pliku  .tap  a  zeby  zrobic  ten  to  moge  uzyc  PRG  którego  terz  nie  wiem  z  kad  wziasc..

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:14 »
 dzieki  za  przypomnienie  ,  stracilem  \'watek\'  ;-)  

no  to  tak...  widze  ze  liczysz  na  to  iz  ktos  napisze  Ci  krok  po  kroku  jak  to  zrobic  -  powiem  szczerze  -  nie  chce  mi  sie  :)  tym  bardziej  ze  napisalem  o  tym  artykul  na  emu64  ;p  

ale  mam  nadzieje  ze  po  tym  co  teraz  napisze  sam  dojdziesz  juz  do  tego  jak  po  kolei  sobie  z  tym  dac  rade:  

tu  mozesz  possac  bubble  bobble\'  

http://www.gb64.com/game.php?id=1138&d=18&h=0\' target=_blank>http://www.gb64.com/game.php?id=1138&d=18&h=0

artykul  na  emu64  jest  -  opisane  co  i  jak.  WAVPRG  umozliwia  tez  przekonwertowanie  T64  na  TAP  -  a  w  T64  jest  bubble  bobble.  potem  nagrasz  na  tasme  i  jazda.  

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:25 »
 dzieki  za  przypomnienie  ,  stracilem  \'watek\'  ;-)  

no  to  tak...  widze  ze  liczysz  na  to  iz  ktos  napisze  Ci  krok  po  kroku  jak  to  zrobic  -  powiem  szczerze  -  ze  napisalem  o  tym  artykul  na  emu64  ,  wiec  nie  mam  motywacji  zeby  tu  sie  jeszcze  dodatkowo  wywnetrzac  na  ten  temat  ;p  

ale  mam  nadzieje  ze  po  tym  co  teraz  napisze  sam  dojdziesz  juz  do  tego  jak  po  kolei  sobie  z  tym  dac  rade:  

tu  mozesz  possac  bubble  bobble\'  

http://www.gb64.com/game.php?id=1138&d=18&h=0\' target=_blank>http://www.gb64.com/game.php?id=1138&d=18&h=0

artykul  na  emu64  jest  -  wzglednie  opcje  sa  opisane  co  i  jak  (zreszta  widac  wszystko  na  zrzutach  z  programu).  WAVPRG  umozliwia  tez  przekonwertowanie  T64  na  TAP  -  a  w  T64  jest  bubble  bobble.  potem  nagrasz  na  tasme  (z  tego  pakietu  programem  rozniez)  i  jazda.  to  czy  sprzet  audio  jest  mono  czy  stereo  nie  robi  roznicy.  

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:34 »
   \'\'  ale  ze  mnie  glupek  nie  przyjrzalem  tej  opcji..  
  Własnie  schowalem  commodorka  bo  jutro  wyjezdzam  ale  biegne  po  niego  i  mam  nadzieje  ze  mi  sie  uda..

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Czerwca 2006, 15:53 »
 Wszystko  gra,  dzieki  za  wszystko  ale  mam  jeszcze  jeden  problem.  
  Mianowicie  nie  dzialaja  mi  gry  konwertowane  z  d64  na  t64  robie  to  programem  copy64  i  po  konwertowaniu  slychac  ciagly  pisk  co  powoduje  ze  podczas  wgrywania  z  tasmy  jest  czarny  ekran  zamiast  lecacych  paskow..  

P.S  
  Jak  sie  ucieszylem,  zagralem  w  Buble  buble  na  moim  starym  commodorku  :P

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Czerwca 2006, 16:36 »
 praktycznie  wszystkie  gry  z  d64  (poza  jednoplikowymi  -  tak  jak  zapisywane  za  na  tasmie)  nie  beda  sie  uruchamiac  z  tasmy  poniewaz  sa  to  obrazy  dyskietek  -  a  masa  gier  doladowuje  sie  \'w  locie\'  wsanie  z  dysku.    

fajnie  ze  w  koncu  Ci  sie  udalo  to  uruchomic

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:27 »
 Nie  mozna  miec  wsszystkiego  :-)  
  Mozna  zamknac  topic  bo  problem  zostal  rozwiazany...  
  Dzieki  za  wszystko....  
  Jest  tu  cos  jak  \'pomogl\'  ??

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Czerwca 2006, 18:18 »
 Przydalby  sie  jeszcze  donald  duck  w  t64  bo        wszystkie  wersje  mam  na  d64

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Czerwca 2006, 21:38 »
 ja  na  realnej  tasmie  jakiegos  donalda  mialem  ;p

Matiboss

• Gość
Wykopany commodorek...
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Czerwca 2006, 22:22 »
 Uwazaj  bo  to  pewnie  wypowiedzenie  tuska  
  \'W  przyszłości  chciałbym  być  prezydentem\'  
  :P